Click here to edit title

Subtitle

Janine Divaldi - Colloratuur Sopraan

Janine beschikt over een zeer uitgebreid muzikaal palmares. Reeds op zevenjarige leeftijd genoot ze een opleiding in de klassieke zang. Prof. Van Leuven was gedurende 23 jaar haar muzikale mentor. In de jaren ‘70 maakte ze furore met pittige revue-shows in het Antwerpse Biljart Palace en het legendarische Oud België. Bovendien stond ze twintig jaar op de planken met een cabaretgezelschap onder leiding van Jos Lievens.  Niettegenstaande haar jarenlange ervaring, volgde ze enkele vervolmakingsopleidingen aan de Woord- en Muziekacademie van Wijnegem bij Katarina Moesen. Katarina Moesen was in de jaren '70 verbonden aan de operastudio van De Munt en zong in verscheidene producties in binnen- en buitenland. Tijdens haar vervolmakingsopleiding vervoegde Janine ‘Freya’, een dameskoor onder de toenmalige leiding van Lieve Jansen. Uit de hogere graden van de opleiding in Wijnegem, ontstond het idee om een gemengd vocaal ensemble op te richten. Met ondermeer Janine als drijvende kracht en Katarina Moesen als toenmalige leidsvrouw trad ‘Ensemble K’ menigmaal op voor concerten doorheen gans Vlaanderen. Janine staat dit jaar 60 jaar op de planken. Als rasechte cabaretière hanteert ze één enkele leuze: ’The show must go on’. Tijdens de shows van ‘A Ladies Concert’ zingt ze nog steeds de sterren uit de hemel en bekoort ze ieder met haar hoge colloraturen en acteerkwaliteiten. ‘A Ladies Concert’ is dan ook verheugd om deze parel van het Vlaamse revue- en cabaretwezen in haar midden te mogen hebben.

An Magerman -Sopraan


Als tiener volgde An pianolessen bij Eliane Rodrigez. Toch wilde ze zich ook graag vocaal uitdrukken. In het koor Ortolaan uit Wommelgem ontdekte An dat zingen haar een grote voldoening gaf. Onder leiding van Jos De Houwer zong ze enkele jaren mee, tot ze besloot om zich in de zangkunst te bekwamen. An volgde klassieke zang en lichte muziek bij Katarina Moesen aan de Wijnegemse Academie voor Woord en Muziek Zoltàn Kodàly. Ze vervoegde het ‘Ensemble K’ - eerst geleid door Katarina Moesen en daarna door Dirk Baert - dat later werd omgevormd tot het huidige ‘AmusaMusica’ onder leiding van de enthousiaste Elzbieta Ring. Momenteel studeert An verder bij de Oostenrijkse mezzo-sopraan Dina Grossberger. Mevrouw Grossberger geeft geregeld concerten in Frankrijk, Italië en Japan, is regelmatig te gast op muziekfestivals in binnen- en buitenland en is bekend van haar jurering bij verscheidene zangwedstrijden. An volgt ook een verdergezette opleiding bij An Meeusen aan de Muziekacademie van Borgerhout. Dankzij mevrouw Meeusen kreeg An de kans om mee te werken aan enkele projecten met kleinkunstenaar Raymond van het Groenewoud en met Koen Laukens, educatief medewerker van De Munt.

In 2009 werkte An mee aan de oprichting van ‘Jurant’ oftewel ‘Het Baliekoor’ waarin An en haar collega-advocaten onder de kundige leiding van Dirk Baert het beste van zichzelf geven.

Bieke Verhaert - Sopraan

Als jong meisje volgt Bieke privé-pianolessen bij Zr. Imelda Maria in haar lagere school in Vorselaar.  Later wordt haar gevraagd of ze interesse heeft om mee te zingen in het lerarenkoor van het H. Grafinstituut in Turnhout, de school waar ze lesgeeft.  Nadien vervoegt ze ook het Mols gemengd koor Ars Nova et Antiqua onder leiding van Herbert Janssens.
Het zingen bevalt Bieke zo goed, dat ze een opleiding in de klassieke zang aanvat, en dit bij Katarina Moesen in de Academie voor Woord en Muziek Zoltàn Kodàly in Wijnegem.  Katarina Moesen was in de jaren '70 verbonden aan de operastudio van De Munt en zong in verscheidene producties in binnen- en buitenland .Na de klassieke zang kiest Bieke voor een opleiding in de lichte muziek.
Bieke volgt er ook lessen Vocaal Ensemble en vervoegt het toenmalige Ensemble K onder leiding van Katarina Moesen.  Het ensemble wordt later omgedoopt tot AmusaMusica met Elzbieta Ring aan het muzikale roer.
Bieke’s huidige stempedagoge is mezzo-sopraan Lieve Jansen die o.m. doceerde aan het Lemmensinstituut te Leuven. Mevrouw Jansen vertolkte rollen in alle Belgische operahuizen, stond aan het roer van talrijke koren en ensembles, gaf recitals en televisie-optredens in binnen- en buitenland en regisseerde enkele producties.  

Ingrid Stals - Sopraan

Ingrid krijgt vanaf haar zevende muziekles van haar grootvader. Algauw wordt ze ingelijfd bij de plaatselijke fanfare. Tot haar achttiende bespeelt ze er allerlei koperinstrumenten, voornamelijk de cor. Vanaf 1992 geniet ze een theateropleiding bij Open Living (nu Acsent) onder leiding van Netty Vangheel en stemtraining bij Mique Acke. Ze acteert in diverse stukken en figureert onder meer in ‘Leven en dood van het water’, een stuk van Jan Christiaens onder regie van Walter Tillemans naar aanleiding van Antwerpen cultuurhoofdstad ‘93.
Vanaf 2005 neemt ze deel aan verscheidene opvoeringen en provinciale zangtornooien met het Ouderskoor Waelrant.
Ze besluit lid te worden van BATS, British & American Theatrical Society, waarmee ze jaarlijks deelneemt (chorus) aan de ‘Christmas Pantomime’, een Engelse traditie. Ze acteert in het stuk ‘Oh, my God’, van Daniel Sossi onder regie van Vivi Roche. Het stuk valt in 2010 in de prijzen op FEATS, Festival of European Anglophone Theatrical Societies (Bad Homburg).
In 2012 vervoegt ze Jurant, het Antwerpse baliekoor en een jaar later mag ook ensemble A Ladies Concert Ingrid van harte verwelkomen.

Marleen Callens - Sopraan

Marleen volgde al op haar 6de jaar notenleer, ritmiek, piano en blokfluit in de het muziekatelier "Guido van Arezzo" te Schilde. Als ze 8 jaar is wordt ze volwaardig lid van het Koninklijk St Jan Berchmanskoor in Borsbeek onder leiding van haar vader, Frans Callens. Op haar 16de start Marleen haar solo-zanglessen in de muziekacademie van Wijnegem. Haar lerares is dan  Katarina Moesen.

Marleen maakte als sopraan deel uit van verschillende vocaal ensembles: Arabesque olv. Jan Mertens, het ensemble "K" eerste geleid door Katarina Moesen, nadien overgenomen door Elzbietha Ring.  Bij Euridike De Beul  volgde ze speciale ademtechnieken. Op dit moment zet ze haar zangopleiding verder bij An Meeusen aan de Borgerhoutse muziekacademie.

Sonia Anthonissen -

Sopraan

 

In de lagere school werd er al

reikhalzend uitgekeken naar het wekelijkse muziek-uurtje.

Zo kwam Sonia als tiener terecht

bij het Wijnegemse kinderkoor “De Fideeltjes”.

 

 

De klassieke muziek, die ze thuis te horen kreeg 

bracht haar meermaals in vervoering en zorgde ervoor

dat ze notenleer en piano ging studeren

aan de Wijnegemse muziek academie “Zoltàn Kodàly”.

Er werden ook nog lessen dwarsfluit gevolgd

bij de Koninklijke Harmonie “de Wijngaard Vrienden”.

Zanglessen startte ze op 38-jarige leeftijd bij Katarina Moesen,

Ook vocaal ensemble en lyrische kunst werden in het lessenpakket opgenomen. Op het einde van het academiejaar 2014-2015 sloot Sonia deze opleiding succesvol af met een diploma Hogere Graad Klassieke Zang.

Sonia trad al meerdere malen op in de show’s van Vitalski o.m. ook in de Arenbergschouwburg. Verder verzorgt Sonia allerlei feestelijkheden zoals huwelijksvieringen en uitvaartplechtigheden. Op dit moment werkt ze samen met Richard D’Heer (tenor) aan een concert met liederen uit de oorlogsjaren 14-18 welke zal uitgevoerd worden op 11 november in Kalmthout.


 

Katrien Van Vosselen- Mezzosopraan

 

Katrien kreeg de zangmicrobe reeds zeer vroeg te pakken. Zo zette ze op haar 7e haar eerste stappen in de muziek bij het kinderkoor ‘De Kerkuiltjes’ olv Rosa Volders. Op haar 12e werd ze volwaardig lid van het ‘Het Koninklijk Sint-Jan Berchmans koor’ olv Frans Callens waarbij  ze tot 2012 zong.

En aangezien de muziek haar bleef bekoren, startte  ze in  2002, op haar 27e eindelijk met haar opleiding  ‘Klassieke zang’  bij Hilde Corthout in de Muziekacademie van Schoten.
Nadien kwam ze bij Katarina Moesen in de Academie van Wijnegem terecht waar ze klassieke zang en musical studeerde.
Ze werd , zoals de vorige dames, ook lid van het ‘Ensemble K’ later “Amusa Musica”.
Na haar laatste jaar klassieke zang was het tijd voor iets anders en veranderde Katrien van muzikale koers. In 2009 kwam ze bij David Davidse terecht en ook een tijdje bij Kevin Van Staeyen, zanger en violist bij 'le Trio Perdu' & 'Lady & the Nerd'. Dit was voor haar een enorme verrijking en er ging een nieuwe wereld open, die van de musical en de pop.

Van augustus 2011 tem april 2017 was ze de lead voice bij de Rock/Bluesband ‘C.C. & the Cruisers' en sinds mei 2017 is ze de leading lady van de Puurse hardrock/metalband ' Silver Bullet Machine' . Zij brengen vooral eigen werk en ook enkele leuke covers.  Het podium is haar tweede thuis. 

Katrien houdt van pit, maar ook van songteksten met een diepere betekenis.
But Rock & Metal are on top of her list.
Zo verrijkt ze ‘A Ladies Concert’ met bekende en minder bekende songs uit het musical en pop/rock genre.

Dirk M. Baert - Dirigent & Pianist

Dirk Baert werd geboren in Lokeren, België, en studeerde aan het Koninklijk Vlaams Conservatorium van Antwerpen waar hij afstudeerde als percussionist en pianist. Hij ontplooide zich tot dirigent van operettegezelschap en kameropera en dirigeerde diverse koren. 

In 2007 voerde hij de Nürenberger Symphoniker aan voor de opname van 'So in love - The Great American Songbook‘. Sindsdien leidde hij dit orkest meerdere malen tijdens concerten in België en Duitsland.

Zijn samenwerking met bas-bariton Wilfried Van den Brande leidde in 2010 tot een tribuut aan het oeuvre van Cole Porter. Dit resulteerde in een vijf-CD bloemlezing gewijd aan de meester van het gesofisticeerde lied.

Momenteel doceert hij slagwerk, werkt hij als repetitor aan meerdere academies en is hij pianist, dirigent en gastdirigent van talrijke ensembles, operettegezelschappen en harmonieën voor producties in binnen- en buitenland.

Copyright foto © http://www.coleportersessions.com/?navigatieid=43